16 Ocak 2014

KARIŞIK MEYVELİ KEK


2014 yılının ilk keki 
3 tarifin birleşimiyle oluştu
 Bir elmalı kek bir  muzlu kek birde portakallı keki bir araya getirelim dedim
bol meyveli karışık kek çıktı ortaya
ve sizinle tanışmaya hazır 
işte tarifi

MALZEMELER

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 elma rendesi
1 adet olgun muz
1 portakal
1 portakal kabuğu
3-4 adet kakaolu petibör bisküvi
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 çorba  kaşık yoğurt
üzeri için rendelenmiş bihter çikolata ve 5-6 adet fındık
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Elma soyulup rendelenir.
Bir kenarda kararması için bırakılır.( elmalar kararırsa kekin rengi daha koyu olur).
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.
Bu karışıma diğer malzemeler elma, muz (küp doğra) ,portakal(küp doğra),portakal kabuğu ceviz yoğurt ve yağ katılır.
Bisküviler elle ufalanır karışıma dahil edilir.
Kabartma tozu ile un elenerek uygun kıvama gelinceye kadar katılır.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımımız dökülür.
Kürdanla bir iki yerine batırılır hava alıp güzel kabarması için
Üzerine rendelenmiş bihter çikolata ve fındıklar bıçakla kıyılır serpilir.
170 derecede kabarana kadar ve üzeri kızarana kadar pişirilir 
Afiyet sağlık olsun.


13 Ocak 2014

PATATES YEMEĞİ



Bu aralar fiyatı oldukça pahalanan patates, fakir yemeğidir .
Yapması da bir o kadar kolaydır
Varsa içine biraz kıyma 
yoksa doğra suya.
İşte basitinden bir patates yemeği


MALZEMELER

4-5 adet patates
1 adet iri kuru soğan
yarım kaşık domates ve biber salçası
2-3 kaşık kavrulmuş kıyma
1-2 diş sarımsak
tuz-karabiber ve sıvıyağ

YAPILIŞI

Soğan küp doğranır ve sıvıyağ da kavrulur.
İçine varsa kavrulmuş kıyma ve salçalar ilave edilir kavrulur.
Patatesler iri küp doğranır malzemelerle kavrulur.
Tuz,karabiberi eklenir.
Üzerine basacak kadar su konulup pişirilir.
Ben düdüklüde 10 dakikada  pişiriyorum,hem zamandan hemde tüp den tasarruf etmiş oluyorum.
Afiyet sağlık olsun


11 Ocak 2014

PİYAZ


Kuru fasulye kıymetli bu aralar 
Kışın sıkça pişirdiğimiz yanında pilavla olmazsa olmaz
menümüz
Şu sıralar o da nasibini aldı fiyatı bakımından
Azda olsa yemek lazım.
 salatasına ne dersiniz
MALZEMELER

1 kase haşlanmış kuru fasulye
1 iri kuru soğan
1 adet haşlanmış yumurta
tuz-karabiber-zeytinyağ
2-3 dal maydanoz

YAPILIŞI

Haşlanmış fasulyenin içine ben kuru soğanı yağda kavurup koyuyorum.Bunun nedeni migrende yasaklı gıda soğanı çiğ tüketilmemesi için.Yağda kavurursanız rahatlıkla tüketebilirsiniz.
İçine maydanozunu, tuzunu ,karabiberini arzuya göre acı biberle harmanlayın.
Üzerine haşlanmış yumurta ve zeytinyağ gezdirin.
İşte kuru fasulye yani diğer adı ile piyaz hazır 
Afiyet sağlık olsun 

6 Ocak 2014

PASKALYA ÇÖREĞİ


Paskalya, hıristiyanlar tarafından kutlanan 
diriliş günü imiş.
Paskalya çöreği ise bu günde yapılan tatlı çörek
yani paskalya çöreği adını almaktaymış.
O gün hem paskalya çöreği hemde boyalı ve süslü yumurtalar 
haşlanırmış.
Bu da onların yaşattığı gelenek
Zira pastahaneler de
yapılıp satılan o saç örgülü pofidik görüntüsü ilgi çekicidir. 
İşte buda benim paskalya tarifim


MALZEMELER

2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Maya(yaş)1 çay bardağı ılık suyun içine 1 çay kaşığı şeker ve tuz ile ıslatılır.
Diğer malzemeler karıştırma kabında karıştırılır. Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülmek üzere alınır ve kabaran mayada katılır,yumuşak bir hamur elde edilir.Mayalanmaya bırakılır.
Mayalandıktan sonra aşağıdaki gibi üç çubukla saç örgü yapılır.Tepsiye dizilir.yumurta sarısı sürülür ve yarım saat yine mayalanmaya bırakılır.160 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine birkaç damla pekmez dökerseniz nar gibi kızardığını görürsünüz.
Afiyet sağlık olsun.




31 Aralık 2013

2014 YILI MUTLULUKLAR




En başta uğur getirsin herkese
sonra gönüllerden ne geçerse
2014 mutluluk getirsin  tüm dünyaya ve bizlere

24 Aralık 2013

SODALI PUF BÖREK




MALZEMELER

2 adet hazır yufka
1 su bardağı soda
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
yufkanın içine ister peynir-maydanoz, isterseniz kıymalı-domates-biberli iç

YAPILIŞI

Yufkayı tezgaha yayın diğer taraf dan sıvı malzemeleri karıştırın,bu karışıma yumurtanın akını da katın .Sarısını üzerine sürmek için ayırın.Karışımdan serdiğiniz yufkaya yarısını dökün ve yayın.
Diğer yufkayı da üzerine serin ve kalan karışımı da döküp yayın.
Yufkayı 5 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
Şeridin başına iç harcı ne düşündüyseniz koyun ve sağa sola yatırarak muska katlayın.
Üzerine yumurta sarısını sürün ve 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Börekler sıcakken puf puf olacaktır ,soğutmadan tüketin.
Afiyet sağlık olsun.



15 Aralık 2013

YUFKADAN LAHMACUN



Canınız lahmacun mu? çekti.
Aman -hava soğuk kim çıkacak dışarı mı? diyorsunuz
Evde yapsam şimdi hamur mayala hiç uğraşamam mı diyorsunuz 
İşte tembel işi size ; ev yapımı lahmacun tarifi 
2 yufka kıymalı sos at bir tepsi fırına 
Lahmacun birde ayran yanına 
Pazar keyfi kapınızda


MALZEMELER

2 yufka
100 gr kıyma
domates ve biber sosu
1 adet soğan
tuz-karabiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
2-3 kaşık sulu yoğurt

YAPILIŞI

Yufkanın bir tanesini tepsiye döşeyelim.
Üzerine yoğurt ve yağ karışımının yarısını sürelim.
Diğer yufkayı da üzerine döşeyelim ve kalan karışımı da sürelim.
Sıra geldi yufkanın üzerine konulacak iç harcına 
Harcımız kıymalı ama bu harcın domates-biber kısmı yazdan yapılmış sos dan oluşuyor.Yazın yapılan hazırlıklar şimdi elimize geliyor manasında.
Eğer böyle sosunuz yoksa turfanda kullanacaksınız ama yazın hazırlananlar gibi olmaz.
Kıymanın(çiğ) içine 4-5 çorba kaşığı domates-biber sosu koyun
İçine bir soğanı ince doğrayın.
Tuz ve karabiber seviliyorsa acı biber koyun ve karıştırın
Homojen bir kıvam olması için az su katın(2-3 kaşık)karıştırın.
Sosu yufkanın üzerine yayın ve fırına verin.
Üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.
Eğer kıymalı sos istemiyorsanız istediğiniz malzeme kullana bilirsiniz.
Afiyet sağlık olsun

Daha önceki evde lahmacun
tarifimize buradan bakabilirsiniz





10 Aralık 2013

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR



Kaç senelik fincanlar bilmiyorum
 babaannem den kalma
çok eski,
ama Türk kahvesinin keyfi
sonsuz
Nasıl yapılır diye arandığında
bir kaynak amaçlı bende kendimce yapımını paylaşmak istedim.

Bir fincanlık kahve için;
fincanla ölçülen su
 taze çekilmiş 2 çay kaşığı Türk kahvesi 
orta yapıyorsanız 1 çay kaşığı toz şeker
şekerli yapıyorsanız 2 çay kaşığı şeker.
Cezveye suyu koyalım.
 İçine de kahve ve şekeri
ilave edip kısık ateşte başından ayrılmadan
bir iki karıştırdıktan sonra
köpürmesini bekleyelim.
Köpüklerden 1 - 2 çay kaşığı alıp fincana yavaşça
koyalım.
Cezvede ki kalan kahve yukarı doğru kaynayıp kabarınca
sakin hareketlerle fincana usul usul dökelim.
Tepsiye koyduğumuz fincanı taşırken yavaş
hareket ederseniz köpükleri
kaybetmezsiniz
Kahve yapmak sakinlik ve dinginlik ister.
Yanına bir bardak su da ilave edelim.
Bunun nedeni; kahve telvesi 
böbreklerden zor süzülürmüş.kolaylaştırmak amaçlı
kahve bitimi su içilir.
İçilen kahve yanında arkadaş ister
bir de keyifli sohbet ister.
Afiyet sağlık olsun








4 Aralık 2013

NARLI KEK



Nar meyvesinin tepesine hiç baktınız mı?
Bir kraliçe tacı vardır.
Bu da narı meyvelerin kraliçesi yapar.
Sert kabuğunun altında içinde saklı
taneleri ve kendine özgü suyu ile 
bizi şaşırtır.
Bereket sembolüdür.
Böyle güzel yararlı bir bitkinin bir kek tarifi 
olmasın mı?
Hem içinde ,hem de sosunda nar olan bu tarifi sizinle paylaşmayayım mı?
İşte narlı kekimi sizin beğeninize sunuyorum.


MALZEMELER

3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
1 büyük çay bardağı nar suyu
1 paket kabartma tozu
1 limon vy portakal kabuğu rendesi
7 çorba kaşığı tepeleme un

Üzerinin sosu için:
2 nar suyu
3-4 kaşık su
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta - şeker mikserle çırpılır.
İçine nar suyu katılır.
Un ve kabartma tozu katılıp karıştırılıp tepsiye dökülür.
180 derecede fırında pişirilir.
Nar suyu şeker ile bir iki taşım kaynatılır,ılıyınca ılık dilimlediğiniz kekin üzerine dökülür.
Kek sosu içine çektikten sonra üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet sağlık olsun







1 Aralık 2013

GAZOZ TATLISI


Dilimiz tatlı
gönlümüz tatlı
sevgilerimiz tatlı
dünyamız tatlı olsun
Ne 
kadar acı varsa
sonu
tatlı bitsin

 MALZEMELER

1 su bardağı sade gazoz
1 yumurta
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
1 kase dövülmüş ceviz
içine sürmek için 
2 kaşık tereyağ ve  yarım çay bardağı sıvı yağ

 ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon 
Bol şerbetli seven miktarı artırabilir.

YAPILIŞI

İlk önce şerbeti kaynatalım ve ılımaya bırakalım.
Derin bir kapa mayayı üzerine diğer malzemeleri katıp  ele yapışmayacak bir hamur yapalım.
Hamuru iki parçaya bölelim.
İnce bir şekilde hamuru oklava ile açalım.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 kaşık tereyağ(erimiş)  yarısını,  açtığımız hamurun üzerine sürelim.
Cevizi de yayalım ve rulo yapalım.
1 parmak kalınlığında ince keselim.
Yağlanmış tepsiye dizelim.
Diğer hamur parçasını da aynı işlemi yapıp tepsiyi dolduralım.
Tepsiyi yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcakken ılık şerbeti üzerine döküp başka bir geniş tepsi ile üzerini kapatıp şerbetini çekmesini sağlayalım.
Şerbetini çeken tatlımız soğuduktan sonra servise hazır. 
Afiyet sağlık olsun














26 Kasım 2013

DALGALI ISPANAKLI BÖREK


Ispanak yaz ve kış sebzesi ama nedense hep kışın aklıma böreğini yapmak geliyor.
Kışın bol tüketince yazın yüzüne bakasım gelmiyor
sanırım.
Ama haksızlık ediyorum sanırım
bu güzel bitkiye .
Ve onu blogumda işe aldım.
Onunla yapılan tarifleri yayınlıyorum
böylece gönlünü almış olurum.



MALZEMELER

3 adet yufka
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak sulu yoğurt
yarım kilo ıspanak 
1 baş  büyük kuru soğan
1 kase çökelek,lor veya peynir kırığı
böreğin üstü için çörek otu ve susam

YAPILIŞI

Önce ıspanaklar güzelce yıkanır.
İri doğranır veya koparılır,içine soğan doğranır ve az tuzla elle ovulur.
Yoğurt,yumurta ve yağ derin kapta karıştırılır.(yoğurdu sulu yapmak için 1 bardak su veya soda katabilirsiniz)
Yufka tezgaha serilir.
Üzerine yoğurttan 1-2 kepçe  sos dökülür yufkaya yayılır.
sosun üzerine doğranan ıspanak serpilir.
Ispanağın üzerine çökelek serpilir.
Resimde ki gibi zarf şeklinde kapatılır.
Uzun kenarlarından buruşuk toplanır tepsiye konulur.
Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır tepsi doldurulur
Kalan yoğurt sos tamamı böreğin üzerine bolca dökülür.
Böreğin üstünü bıçakla 3-4 yerinden kesip sosun içine akması sağlanır.
Üzerine çörek otu ve susam dökülür.
Eğer acil değilse 1 saat sonra sos içine çekince fırına verilir .
Üzeri kızarana kadar 180 derecede fırında pişirilir.
Afiyet sağlık olsun




21 Kasım 2013

ŞEKERPARE





MALZEMELER

2 yumurta
2 çay bardağı erimiş tereyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
aldığı kadar un
üzeri için fındık,badem,kayısı çekirdeği yada ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

YAPILIŞI

İlk önce şerbeti kaynatıp (10-15 dakika) soğumaya bırakalım
Hamuru için, tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup ele yapışmayan bir hamur yapalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp
yağlanmış tepsiye dizelim.Yağlı kağıt sermeyin şerbet döküleceği için.
Şekerparenin tepesine fındık,badem ne isterseniz bir adet bastırın.Ben kayısı çekirdeği koydum
Üzeri kızarana kadar pişen tatlımızı fırından çıkarır çıkarmaz 
soğuyan şerbeti şekerparenin üzerine dökelim.
Üzerini başka bir tepsi ile kapatın şerbeti çeksin.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra servis yapalım.
Afiyet sağlık olsun




20 Kasım 2013

YUMURTALI ISPANAK



Yaz kış hep vardır ıspanak
Yemeği,böreği kavurması,keki,sarımsaklı yoğurtlusu
buda yumurtalısı.
Yıkaması bir sorun olsa da yemesinde sorun olmaz hiç bir zaman
Yıkadıktan sonra en son suyuna sirke koymayı
unutmayın
ve işte yumurtalı ıspanak


MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
2 büyük kuru soğan
yarım kaşık kırmızı biber salçası 
yumurta
tuz,sıvıyağ

YAPILIŞI

Ispanakları yıkayıp son suyuna 1-2 çorba kaşığı sirke katıp bekletelim.
Soğanları iri doğrayıp geniş tava veya tencerede yağ ile kavuralım.
Ispanakları elimizle gelişi güzel doğrayıp kavrulan soğanların içine atalım.
Ispanaklar solup diriliğini kaybedince biber salçasını da katıp kavuralım.Ben kışlık hazırlıklarında kırmızı biberi rondodan geçirip birer porsiyon dolaba kaldırmıştım onu kullandım.
Şimdi yumurtaları kırmaya geldi ,istediğiniz sayıda yumurtayı yuva yapın ve yumurtaları kırın.
Yumurtaları hafif kaysı kıvamı pişirin,üzerine tuz ekin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet sağlık olsun.



16 Kasım 2013

AŞURE VE MUHARREM AYI



Bir avuç malzemeyle yola çıkarsın bir koca tencere aşureyi dağıt dağıt bitiremezsin
Bereketli olduğunu aşure yapanlar bilir.
 Sert ve yumuşak malzemelerden oluşması ve bir araya geldiğinde 
inanılmaz bir tatlıya dönüşmesi bir mucize gibidir bence
Ama bereketi simgelediği gibi acıyı da simgeler
Kerbelayı simgeler.
 10 Muharrem de şehit edilen Hz.Hüseyin'i  ve ordusunun katledilmesini de simgeler.
Nuh un gemisinde son kalanlarla yapılan yemeği de simgeler.
Bereketi ile pişen aşurenin özellikle konu -komşu
yaşlı,yetim ve yoksullara  kapılarına  gidilerek paylaşımı
en önemli yanıdır.
Yeni nesillere aktarılması gereken yanı da budur bence.
Aşurenin ilk bereketi buğdayı akşamdan bir avuç ıslatırsınız sabaha sizi şaşırtan
miktarda çoğalmasıyla başlar.
İşte buğdayın bereketi gibi sevgilerinde çoğalması dileğiyle
aşuremi sunuyorum.

MALZEMELER

Miktarları size kalmış sadece nelerle yapıldığını yazacağım

Aşurelik buğday
Nohut
Kuru fasulye
Kuru üzüm 
Kuru incir
Kuru kayısı
Portakal ve limon kabuğu rendesi
3-4 adet karanfil suyu
şeker
üzerini süslemek için
Çiğ fıstık
Ceviz
Nar taneleri
Kuru yemişlerin her türü

YAPILIŞI

Akşamdan yapılacaklar:

Buğday bol su ile yıkanıp büyük çelik bir tencereye üzeri bol su konulur.
Bir taşım kaynatılıp kapağı kapatılır.
Nohut ve fasulyede yıkanıp suya ıslatılır.
Ertesi gün kuru üzüm,incir,kayısı ayrı ayrı tencerelerde haşlanır.
Akşamdan ıslanmış olanlar düdüklü tencerede ayrı ayrı yumuşak olana kadar pişirilir.
Pişen sert gıdalar büyük bir tencerede içine su ilavesiyle  kaynatılmaya başlanır.
5-10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra diğer yumuşak olanlarda ilave edilir ve kaynama yavaş yavaş ve arada karıştırarak yapılır.
Bu arada portakal ve limon kabuğu rendesi eklenir.
Bir cezvede karanfiller az su ile bir-iki taşım kaynatıp süzdükten sonra suyu ilave edilir
Tatları birbirine geçen malzemelere artık şeker eklenir.Şeker miktarı tamamen sizin arzunuza kalmıştır.
Suyu az ise su ilave edin ama suyunu fazla kaçırdıysanız da 1-2 kaşık nişasta ile koyulaştırabilirsiniz.
Kaynama bittikten sonra aşure dağıtılmak üzere kaselere alınır üzerine ceviz ,fıstık ve nar taneleri ile süslenir.
Arzuya göre sıcak ve soğuk tüketilir.
Şifa olsun

Tüm şehitlere ve ölmüşlerimizin ruhuna gitsin






11 Kasım 2013

FIRINDA MAKARNA




Makarna ;çocukken severek yediğimiz ve hayat boyunca hiç yemekten bıkmadığımız 
lezzetli bir yemek çeşididir.
Fırında makarnayı da severek yendiğini biliyorum.
Fakat bir fark yaptım o da üzerine kaşar peyniri koymadım.
Nedeni migren hastası olan ablamın kaşara karşı duyarlı olmasıdır.
Sizinde kaşara karşı duyarlılığınız varsa bu tariften  faydalanabilirsiniz
İşte ayrıntılarıyla ve resimleri ile

fırında makarna



İstediğiniz cins makarnayı haşlayıp suyunu süzüp
yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün.



Çökelek veya arzuya göre istediğiniz peynir ,maydanoz ve dereotu
birazda 1 çay bardağı sıvıyağ ve tuz ile harmanlayın


Üzerine 1 bardak yoğurt 2 yumurta karışımını gezdirin
susam ve çörekotunu arzuya göre serpin.


Fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartın ve ilk sıcaklığını attıktan sonra 
dilimleyin ,servis yapın
Afiyet sağlık olsun


10 Kasım 2013

10.KASIM 1938


Yine bir 10 KASIM hüzün günü 
nasıl aramayalım ,nasıl anmayalım.
Yine bir sonbahar 
rahmetle anıyoruz.
Yolunda yürüyoruz ,yürüyeceğiz
dönmeyeceğiz izinden
söz veriyoruz sana
rahat uyuyasın diye




8 Kasım 2013

YAYLA ÇORBASI




Şöyle dumanı üstünde tüten 
üzerine naneli yağ yakılmış yayla çorbasını kim sevmez.
Eğer birde hava soğuk ise 
Yayla çorbasını biz hanımlar genelde artan 2-3 kaşık pirinç pilavını 
hemen yayla çorbasına dönüştürürüz
Ama pilav artmadıysa pirinci haşlamakla başlayalım 
işte yayla çorbası

MALZEMELER

Yarım su bardağı pirinç
1.5 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 bardak yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz
10 su bardağı su et suyu karışık da olabilir

YAPILIŞI

Pirinç yıkanır ve suda haşlanır.
Yoğurt un ve yumurta çırpılır.
Bu karışım haşlanan pirinç suyundan azar azar alınıp alıştırma yapılarak ılıştırılır.
Kaynayan suya yavaşça ilave edilir,ateş kısılır.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra, en son tuzu ilave edilir ,altı kapatılır.
Kuru nane ve kırmızı biber yağda hafif yakılır ve çorbaya dökülür.
Sıcak sıcak servis yapılır 
Afiyet sağlık olsun 


5 Kasım 2013

Tirşik


Bir Kürt yemeği tirşik 
Türlü yemeği -güveç yemeği olarak geçmekte 
Domatesli soğanlı yapılanı fakir tirşiği
sebze girerse zengin tirşiğine dönüşmekteymiş.
Firingiyan:domates türlüsü
Kartolan:patates türlüsü
Kundiran:kabak türlüsü , imiş
Fakir Tirşik'i bize öğreten eniştemin anısına bu yemeği
sizlerle paylaşmak istedim.


MALZEMELER:

3-4 iri kuru soğan
7-8 iri sulu domates
tuz ve tereyağ

YAPILIŞI

Tirşik yemeğini sanırım kışın yapılırsa hiç bir lezzeti olmaz aslı domatesin yazın doğal olarak yetiştiği zaman yapılmasıdır.Soğanlar iri iri küp doğranır.Miktarı çoğaltabilirsiniz ama azaltmayın.Tencereye yeter miktarda yağ koyup soğanları kısık ateşe koyun.Bir iki karıştırdıktan sonra domatesleri kabukları ile iri doğrayın ve soğanlara ilave edin.Kısık ateşte helmeleninçeye kadar yani suyu koyulaşıncaya kadar pişirin.Tuzunu istediğiniz ölçüde katın. Tirşik servise hazır ,ekmekle bandıra bandıra yiyin.
Afiyet sağlık olsun


14.11.2006

31 Ekim 2013

ÇÖKELEKLİ TUZLU BİSKÜVİ




MALZEMELER

1,5 kase çökelek-lor veya peynir kırığı
1 yumurta
125 gr tereyağ
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 dal dereotu veya maydanoz
1 tatlı kaşığı susam ve cörekotu
6-7 adet ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı mısır unu
aldığı kadar un

YAPILIŞI

Tereyağ oda sıcaklığında yumuşak olarak tüm malzemeler le karıştırılır.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edildiğinde 1 parmak kalınlığında açılır.
İstediğiniz şekillerde kesilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzerine çörek otu ve susam serpilir.
180 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 
Afiyet sağlık olsun