26 Ocak 2015

ISPANAKLI TUZLU KEK



Yeşilin kraliçesi
ISPANAK
Her tarife girdiği gibi şimdide 
Benim tuzlu kek tarifime girdi .
Daha önce tatlısını yapmıştık.
bakabilirsiniz.
Şimdide tuzlusunu 
benim yorumumla denemek isterseniz
 işte tarifimiz

MALZEMELER:

Yarım kilo ıspanak
1 büyük boy kuru soğan
1 dolu kase çökelek - lor veya peynir kırığı
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz-arzuya göre acıbiber
un
Üzerine ekmek için susam ve çörekotu 

YAPILIŞI:

Ispanaklar yıkandıktan sonra  ince doğranır.
Geniş bir kaba alınır üzerine biraz tuz,içine ince kıyılmış soğan doğranır ,pısana kadar ovulur.
Diğer bir kapta yumurta,yoğurt,yağ,çökelek ,kabartma tozu ve baharatlar atılır,karıştırılır
Ovulan ıspanağın içine diğer karışım katılır.
Kıvam alıncaya kadar un azar azar katılır.
Ispanak sulanacağından un bir tık fazla katılır.
Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş orta büyüklükte kalıba dökülür.
Üzerine susam ve çörekotu serpilir.
170 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
Fırından çıkan ıspanaklı tuzlu kek ilk sıcaklığını atınca dilimlenir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet sağlık olsun


6 yorum:

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz