29 Kasım 2014

DOMATES ÇORBASI


Domates çorbasının domatesin bol olduğu yazın değil de
 kışın salça ile yapmayı daha çok seviyorum
Neden mi ? havalar soğuduğunda sıcak sıcak  içmek için.
Sanki salça ile daha güzel oluyor.
Tabi ki içine birazda yazın yaptığımız domates soslardan kattığımızda

MALZEMELER

1 çorba  kaşık tepeleme domates salçası
1 çorba kaşık tepeleme biber salçası
Yazdan yapılmış bir kase domates sos
2-3 kaşık un
1 çorba  kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı zeytinyağ 
Üzeri için kaşar peyniri rendesi veya çökelek

YAPILIŞI

Tencereye salçalar-domates sos- yağ konulup az su ile kavrulur.
Üzerine 3-4 su bardağı su konulur ve su kaynamaya bırakılır.Burada bir püf noktası var.Su kaynarken tencerenin kapağı asla kapatılmaz aksi halde taşar ve çorba yerine ocağı temizlemekle geçirirsiniz.
Diğer taraftan çukur bir kapta unu,azar azar  su ile bulamaç haline getirin.
Bir kepçe yardımıyla kaynayan salçalı sudan unlu bulamaca azar-azar su verip karıştırın yani soğuk olan un bulamacı, sıcak su ile alıştırma yapın.
Alıştırma işleminden sonra unlu bulamacı yavaşça kaynayan suya boşaltın ve hızlıca karıştırın.
Koyulaşma  çok olursa az su ile açın ,yok koyulaşma olmadı az un ile tekrar işlemi tekrarlayın.
Domates çorbasının üzerine genelde kaşar rendesi konulur.Bir alternatif olarak çökelek de kullanabilirsiniz.
Soğuk kış günlerinde sağlıkla için.





8 yorum:

  1. ·.✿✿ミ
    Excelente receita! Nutritiva e saborosa.

    Boa semana!
    Beijinhos do Brasil。♫° ·.
    ✿⊱

    YanıtlaSil
  2. Ben ununu tereyağla kavurup öyle katarım içine hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O daha güzel olur ben biraz kolaycılığa kaçtım ,çok teşekkürler

      Sil
  3. Sıcak çorba kokusunu aldım !! Hmmm! Ellerine saglık kardelencim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak çorbanın kokusunu aldınız beraber içelim ,çok teşekkürler

      Sil
  4. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil

bu yorumlar benim için mi?düşüncelerinizle değerlimsiniz